De belangrijkste keukentrends van 2022

De keuken is een van de belangrijkste kamers van het huis, waar we veel tijd doorbrengen met het bereiden van maaltijden en gezellig samenzijn met familie of vrienden. Het is dus belangrijk om in deze ruimte te investeren en daarbij aan elk detail te denken, zodat het mooi, aangenaam en functioneel wordt.

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan stijlen en elementen die de keuze moeilijk kunnen maken, dus hebben we in dit artikel de belangrijkste keukentrends verzameld die binnenkort vorm zullen geven aan interieurprojecten. Kijk hier eens naar!

1. Monochrome keukens

In plaats van het traditionele wit zijn intense en felle kleuren een van de grote trends voor keukendecoratie in 2022. Investeren in een monochrome omgeving – waarin één kleur opvalt – helpt om een ruimte met meer leven te creëren, zonder een monotone inrichting achter te laten.

Maar je moet voorzichtig zijn, want te veel kleur kan de omgeving visueel overbelasten en het gevoel van welzijn verminderen. Wit kan nog steeds deel uitmaken van de omgeving, aangegeven om te worden gebruikt in werkbladen en meubels als een alternatief om de keuken te verzachten en een meer schoon aspect aan de ruimte te geven.

2. Slimme technologie

Het “smart home”- concept wint al enige tijd aan belang en 2022 zou niet anders mogen zijn. Hoewel het niet om decoratie op zich gaat, is ook de ontwikkeling van systemen voor controle, optimalisering en automatisering van dagelijkse taken in verschillende omgevingen van het huis een sterk groeiende trend.

In de keuken zijn mechanismen die comfort, veiligheid en functionaliteit bieden, het grote nieuws om het milieu te optimaliseren. LED-verlichting, vloerverwarming en kamertemperatuurregeling zijn enkele van de hoogtepunten die de manier waarop je jouw keuken gebruikt, kunnen veranderen.

slimme technologie-keukentrends 2022

3. Natuurlijke elementen

Om de gevolgen van stress en de hectiek van het moderne leven te verminderen, zou het gebruik van natuurlijke decoratieve elementen nog meer moeten toenemen. En aangezien de keuken een ruimte voor plezier is – om samen te komen met vrienden, maaltijden te bereiden en te genieten van heerlijke gerechten – kan de natuurlijke decoratie de omgeving nog meer ontspannend en comfortabel maken, wat een sterk gevoel van welzijn bevordert.

Het gebruik van voorwerpen op basis van bamboe, steen, hout en andere natuurlijke elementen kan het verschil maken in de inrichting van jouw keuken. Het gebruik van behangpapier dat verwijst naar het idee van de natuur is ook een detail dat deze ruimte kan transformeren.

4. Verbinding met het buitenleven

Bij het ontwerpen van nieuwe woningen hechten architecten er steeds meer belang aan dat de keuken in verbinding staat met een buitenruimte. Het idee is juist om de deuren te kunnen openen en de lucht te laten circuleren, maar ook om beter te profiteren van de natuurlijke verlichting van de zon.

De verbinding met een buitenruimte kan ook worden gericht naar een kleine tuin, waar fruit, groenten en groen kunnen worden geplant. Dus als je kookt, kunt je de ingrediënten gebruiken die je in huis hebt.

5. Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is zeer aanwezig in architectuur en binnenhuisinrichting en zal ook in 2022 veel gevraagd blijven. Deze decoratie is geïnspireerd op de cultuur van Scandinavië, het land van de Vikingen.

In de Scandinavische manier van leven, is minder meer. Mensen die in deze landen wonen, zoals Noorwegen en Denemarken, leiden een eenvoudiger en ongecompliceerd leven, zonder zo gestrest te raken door problemen, en passen dit toe in hun dagelijks leven. Scandinavisch design volgt dan ook dit minimalistische patroon.

6. Donkere kleuren

Het is steeds minder gebruikelijk om witte keukens te zien in tijdschriften en op decoratiewebsites. De lichtere kleuren maken steeds meer plaats voor donkerdere tinten, zoals grijs, blauw en zwart.

Voor wie van moderne omgevingen houdt, is deze trend zeer interessant. Zwart is immers de kleur die veel stijl en uitstraling uitstraalt. Wit en andere lichtere kleuren worden dan weer alleen in details gebruikt. Een keuken waar alle kasten donker zijn, bijvoorbeeld, kan een witte tafel hebben, om een contrast te geven.