De juiste salontafel kiezen: hoe doe je dat?

De salontafel vormt zowat het centrale meubelstuk van de woonkamer, dus het spreekt voor zich dat je voldoende aandacht besteedt aan de keuze die je maakt qua design, kleur, materiaal en meer.

Zelfs dan is het nog altijd een heuse uitdaging om de beste optie te vinden voor jouw situatie. Wil je dat zoekproces versnellen, gebruik dan zeker onderstaande tips!

Zo vind je de beste salontafel voor jouw woonkamer: 3 tips

Een salontafel straalt, als je het juiste model kiest, gezelligheid uit. Hieronder vind je de beste manieren om snel een goede salontafel te vinden:

1. Het materiaal van de salontafel

Een van de eerste zaken waar mensen naar kijken als ze een salontafel zoeken is het materiaal waaruit die bestaat. Welk materiaal je kiest heeft een enorm grote invloed op de look en feel van het meubelstuk én dus van je woonkamer als geheel.

Hout oogt bijvoorbeeld erg natuurlijk en warm, waardoor het perfect dient als basis voor een landelijke of klassieke salontafel. Ook de combinatie van een glazen tafelblad met houten poten is in dat geval een goed idee.

Voor een industriële uitstraling kies je dan weer beter voor een salontafel uit beton of donkerkleurig marmer, aangezien dergelijke modellen een eerder robuuste, stoere look hebben. Wil je je woonkamer modern inrichten? Opteer dan voor een glazen salontafel met strak design of bijvoorbeeld een houten model in een iets lichtere kleur!

2. De vorm van de salontafel

Daarbij is het ook geen slecht idee om op zoek te gaan naar een salontafel die qua vorm bij je voorkeur aansluit. Veel mensen kiezen een ronde tafel omdat ze hun woonkamer iets gezelliger en knusser willen maken, maar dat wil niet zeggen dat een rond model ook niet strak en modern kan ogen.

Vierkante tafels zijn dan weer beter als je zo goed mogelijk gebruik wilt maken van de beschikbare ruimte in je woonkamer. Ook is zo’n model iets praktischer, aangezien je je salon qua indeling beter kunt inrichten.

Ten slotte vind je ook vierkante tafels, die doorgaans ene iets modernere look hebben door hun compacte design en eenvoudige vorm. Natuurlijk vind je binnen het aanbod van een speciaalzaak ook tal van vierkante tafels die eerder klassiek, landelijk of zelfs rustiek zijn!

Ten slotte vind je ook vierkante tafels, die doorgaans ene iets modernere look hebben door hun compacte design en eenvoudige vorm. Natuurlijk vind je binnen het aanbod van een speciaalzaak ook tal van vierkante tafels die eerder klassiek, landelijk of zelfs rustiek zijn!

3. De kleur van de tafel

Als laatste is het belangrijk dat je een salontafel kiest in een kleur dat je niet alleen mooi vindt, maar dat ook past bij de rest van de inrichting. De meeste salontafels die uit een natuurlijk materiaal bestaan, hebben ook een natuurlijke uitstraling en passen daardoor perfect in een dergelijke woonstijl, zoals landelijk of rustiek.

Als je het tafelblad aan de andere kant laat behandelen met een laklaag of olie, dan krijgt de tafel meteen een modernere, chiquere uitstraling. De kleur blijft dan echter nog altijd dezelfde, waardoor de salontafel toch gezellig en warm blijft ogen.

Op het vlak van kleurkeuze heb je in de meeste gevallen oneindig veel mogelijkheden. Van gebroken wit voor een chique maar huiselijke look tot antraciet grijs om je industriële woonkamer af te maken, alles is mogelijk.

Vertrouw op een speciaalzaak voor je nieuwe salontafel

Met een mooie, duurzame salontafel richt je je woonkamer in één keer stijlvol in. Als je de beste kwaliteit en een breed aanbod aan mogelijkheden wilt, zoek dan zeker je salontafel bij een speciaalzaak.

Op die manier weet je niet enkel zeker dat je precies het model vindt dat je nodig hebt. Daarbij kan je ook rekenen op professioneel advies in verband met prijzen, de verschillende materialen, woonstijlen en meer. En dat maakt de inrichting van je woonkamer zoveel gemakkelijker!