Kleurcombinaties voor elke woonstijl

Kleur vormt een belangrijk element bij elke woonstijl, dat is zeker. Precies de goede kleuren en tinten combineren is echter niet altijd een gemakkelijke opdracht. Zeker als je weet dat er tegenwoordig zoveel tegenstrijdig advies wordt gegeven op het internet!

Als je het beste wilt maken van je woning, dan is het belangrijk om rekening te houden met je huidige stijl. Ook bij de zoektocht naar de juiste kleuren is dat belangrijk. Welke kleurcombinaties zijn nu een goed idee bij verschillende woonstijlen? Hieronder lees je meer!

3 woonstijlen en hun kleuren combinaties

Van industrieel tot landelijk en modern, het zijn slechts enkele voorbeelden van woonstijlen die je prachtig kunt afwerken als je de juiste kleuren kiest. Hieronder wat handig advies:

1. De industriële woonstijl

De industriële stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste design en ja, donkere kleuren. Door de combinatie van tinten als grijs, antraciet, bruin en zwart creëer je zonder problemen een typisch industriële look.

Contrast wordt bij de industriële woonstijl meestal vermeden, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om je creativiteit te vrije loop te laten en hier en daar wat lichtere tinten te gebruiken!

2. De landelijke woonstijl

Vervolgens is er ook de landelijke stijl, die over het algemeen iets lichter en frisser oogt dan de industriële. Dit is te danken aan het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout of gietijzer, die dankzij strakkere designs toch niet zorgen voor een té klassieke of ouderwetse uitstraling.

Goede kleuren om te combineren in deze stijl zijn eikenhout bruin, zachte tinten zoals bepaalde pastelkleuren, gebroken wit en meer. Het beste advies is om vooral inspiratie te vinden in de natuur, want dat is waar de focus van deze woonstijl op ligt!

2. Moderne woonstijl

Ten slotte kan je ook een moderne woonstijl nog mooier maken als je de juiste kleuren combineert. Eenvoud staat centraal bij deze stijl, hoewel er verschillende mogelijke aanpakken zijn. Wil je een interieur met een minimalistisch karakter, dat vooral soberheid uitstraalt? Ga dan voor kleuren die tot eenzelfde kleurenpalet behoren.

Een écht strakke sfeer verkrijg je dan weer door bijvoorbeeld wit en zwart te combineren. Zelfs zo’n eenvoudig interieur maak je echter snel wat levendiger door hier en daar wat decoratie of een blikvanger met een contrasterende kleur in je inrichting te verwerken!