Leuke tips voor de babykamer!

Nieuw leven op de aarde zetten is altijd een moment om enorm naar uit te kijken. Het is echter ook een moment dat heel wat stress en keuzes met zich meebrengt. Zo moet er praktisch heel wat geregeld worden en is het ook wel nuttig om even over de babykamer na te denken. Wat ga je exact in de kamer plaatsen? Welke kleuraccenten mogen de kamer versieren? De opties zijn eindeloos en dat betekent ook dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet. Om je op weg te helpen hier alvast wat leuke tips voor jouw babykamer!

Maak een checklist voor de benodigdheden

Als je op reis vertrekt is het altijd wel zo handig om even een checklist af te vinken. Net hetzelfde geldt bij het inrichten van de babykamer. Er zijn heel wat spullen die je nodig hebt en het is maar al te gemakkelijk om iets te vergeten. Maak dus op voorhand even een checklist.

Denk aan spullen zoals een wiegje, een commode om de luier te verversen, speelgoed, een nachtlampje, gordijnen en ga zo maar door. Ook handig om in het achterhoofd te houden: de afmeting van de babykamer. Als je jouw checklist maakt controleer je meteen ook best even of het wel mogelijk is om alles te plaatsen.

Denk goed na over de kleur

Een babykamer is een kamer die bij veel mensen gelijk staat aan een kleurrijke kamer. En vaker wel dan niet zijn de accenten natuurlijk kleurtinten die je meteen met het geslacht in verband brengt. Toch zijn er een aantal punten waar je op voorhand best even over nadenkt.

Een eerste punt is dat je moet opletten met felle kleuren. Dit kan ervoor zorgen dat jouw kind onrustig wordt. Zeker in combinatie met een drukke kamer. Daarnaast hou je ook best rekening met de grootte van de kamer.

Donkere kleuren doen een kamer kleiner lijken, lichte kleuren hebben een vergrotend effect. Een goede tip is dan ook om te kiezen voor relatief neutrale en lichte kleuren. Deze bieden een rustgevend effect en doen de kamer groter lijken! Ben je toch verkocht aan een felle kleur? Kies dan voor een accentmuur.

Heb oog voor veiligheid

Het grootste verschil tussen een gewone kamer en een babykamer? De leeftijd van de bewoner natuurlijk. Dat betekent ook dat je een babykamer best zo veilig mogelijk maakt. De baby zelf heeft natuurlijk geen besef voor gevaar. Met dat in het achterhoofd zorg je er best voor dat het bedje van de baby niet in de volle zon staat of bij een verwarming te vinden is. Een baby kan zijn lichaamstemperatuur nog niet helemaal goed reguleren en kan snel oververhit geraken. Ook zet je het bed best niet in de tocht en vermijd je bij voorkeur losse draden, snoeren of lampjes. Op stopcontacten hoort natuurlijk een beschermplaatje en scherpe hoeken moeten babyproof gemaakt worden!

Kies een leuk thema

Dat de kleur best neutraal is betekent niet dat je niet voor een thema kunt gaan. Een echte babykamer is pas compleet als het opvalt en meteen toont dat hier een kleine man of vrouw slaapt. In een thema kan je helemaal wild gaan met speelgoed, muurstickers, wandschilderingen en meer van dat.

Het echt leuke aan het kiezen van een thema? Je baby heeft natuurlijk nog geen voorkeur. Dat betekent dat je helemaal jouw eigen ding kunt doen. Heb je trek in een superheldenthema? Of ga je voor natuurlijke accenten? Misschien ben je wel een fan van een sportief element? Alles is mogelijk in een babykamer!