Nieuw beddengoed? Hier moet je op letten

Zoals iedereen wel weet hebben dekbedovertrekken en beddengoed helaas niet het eeuwige leven. Door lang en intensief gebruik, maar ook door de herhaalde wasbeurten, slijt beddengoed en is het uiteindelijk aan vervanging toe. En dan is het natuurlijk tijd om nieuwe beddengoed te gaan aanschaffen. Maar waar moet je op letten als je op zoek gaat naar ander beddengoed? Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je verzameld. Dus heb je plannen om nieuwe beddengoed te gaan kopen, houd dan op zijn minst rekening met de belangrijke aspecten die we hieronder voor je hebben verzameld.

De materiaalsoort van het beddengoed

Een van de meest cruciale aandachtspunten bij het kopen van nieuwe beddengoed is de materiaalsoort van het dekbedovertrek. Er zijn uiteenlopende soorten materialen beschikbaar, zoals: katoenen dekbedden, linnen beddengoed of beddengoed dat gemaakt is van microvezel. Maar wanneer en in welke situaties gebruik je deze materialen idealiter?

Heb je en allergie, bijvoorbeeld voor huisstofmijt? Gebruik dan in elk geval beddengoed gemaakt van anti-allergie materialen. Verder is het seizoen richtinggevend voor het type materiaal dat je kiest. Zo kun je in de zomermaanden voor een optimaal comfort het beste gebruikmaken van linnen beddengoed, katoen of van microvezel. In de herfst- en wintermaanden is flanel als stofsoort een prima optie. Flanel staat er namelijk om bekend dat deze stof snel warm wordt.

De juiste maatvoeringen zijn eveneens belangrijk

Naast de keuze voor een geschikte stofsoort is het belangrijk dat je voor de correcte maten beddengoed kiest. Beddengoed moet natuurlijk qua maten goed passen bij de lengte en breedte van het betreffende bed. Ten eerste is het zaak om het beddengoed af te stemmen op een eenpersoonsbed of juist een tweepersoonsbed. In de tweede plaats moet je de goede maten aanhouden.

Voor beddengoed van peuterbedden is 120cm x 150cm geschikt, terwijl voor eenpersoonsbedden 140 cm bij 200/220 cm ideaal is. Bij een tweepersoons dekbed kun je voor het beddengoed in principe de maten 200cm × 200/220cm aanhouden.

nieuw beddengoed kopen? Hierbij enkele handige tips

Vormgeving & design van het beddengoed

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van nieuwe beddengoed is natuurlijk ook het design. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarom is dit een belangrijk aandachtspunt. Zeker ook omdat de slaapkamer een belangrijke plek is om tot rust te komen. Stijlvol ontworpen beddengoed met een fraai design helpt je om tot rust te komen.

Voor het zomerse beddengoed zijn frisse kleuren, bloemenpatronen en vrolijke taferelen als print geschikt. Omgekeerd kun je voor het beddengoed dat je in de winterperiode gebruikt, kiezen voor warme, donkere kleuren of – ook dat is mooi – voor beddengoed dat voorzien is van prints van wintertaferelen (sneeuw, ijs).

Waarvoor kies je als het om de instopstrook gaat?

Tegenwoordig is er zowel beddengoed verkrijgbaar mét instopstrook als bedtextiel zonder instopstrook. Onder een instopstrook wordt een strook verstaan, die je kunt gebruiken om het overtrek van je bed mee in te stoppen.

 Wat het soort instopstroken betreft, is er de nodige variatie mogelijk voor de kritische consument. Populair is de zogenoemde dubbele doorlopende instopstrook, die het instoppen een stuk gemakkelijker maakt. Let hier dus op bij het kiezen van beddengoed!

De prijs van het beddengoed

Ten slotte moet je goed letten op de prijs van het beddengoed. Door te kiezen voor een speciaalzaak of groothandel met veel expertise en een groot aanbod, kun je vaak rekenen op een aantrekkelijke prijs en dus een goede deal scoren.

Bekijk nu het complet aanbod beddengoed en bestel jouw ideale beddengoed voordelig online bij een expert zoals textielhuisonline.nl.