Voordelen van een ronde eettafel

Een eettafel die sfeer en klasse uitstraalt

Een van de grootste voordelen van ronde eettafels is het gegeven dat deze tafels een sfeervolle en classy uitstraling hebben. Meer nog dan een rechthoekige eettafel. Dit komt doordat de tafel rond is, zonder hoeken, en daardoor veel gezelligheid en gelijkheid uitstraalt.

 We kennen allemaal wel de ronde tafel uit de legende van koning Arthur. Deze tafel stond symbool voor gelijkheid en samenwerking. En dat is precies wat ronde tafels mooi maakt! Iedereen die plaatsneemt, is gelijkwaardig. En dat is goed voor de sfeer en de gezelligheid.   

Organische vormen geven een natuurlijke look

Een prettig kenmerk van ronde eettafels is verder hun organische, natuurlijke uitstraling. Dit zorgt ervoor dat deze tafel prima passen in een lucht, landelijk of klassiek interieur.

Ronde eettafels zijn, naast bijvoorbeeld ronde kleden, de perfecte basis als je je interieur op een landelijke manier vorm wilt geven.

Een veilige eettafel zonder gevaarlijke punten

Het feit dat ronde eettafel relatief veilig zijn in vergelijking met rechthoekige tafels is een derde voordeel van deze tafelsoort. Een kubistisch vormgegeven tafel, lees: een rechthoekige tafel, levert vaak gevaar op dat er tegenaan gestoten wordt. Met alle nare gevolgen van dien. Zeker als je kinderen hebt, wil je ongelukken voorkomen. Dan is de keuze voor een ronde tafel verstandig, omdat het hiermee een stuk veilige wordt in huis.

Een ronde eettafel is ideaal om een ruimte in tweeën te delen

Een interessant voordeel van ronde eettafels is dat deze tafelsoort perfect bruikbaar is om een ruimte visueel in tweeën te delen, ofwel: te breken. Dit kun je doen door de tafel op een plek te positioneren waar je een grens wilt aanbrengen. Daarnaast zorgt een ronde tafel ook voor een visuele breek in je interieur.

Als je woonkamer, eetkamer of een andere ruimte vooral volstaat met rechthoekige, vierkante en rechtlijnige meubels en spullen, dan zorgt een ronde tafel visueel voor de nodige balans. Met een ronde tafel doorbreek je zo op een subtiele manier de eentonigheid en saaiheid die veel interieur helaas kenmerkt.

voordelen van een ronde eettafel

Eindeloos combineren

Het feit dat ronde eettafels met tal van andere meubels en attributen gecombineerd kunnen worden, zorgt voor extra meerwaarde. Zeker als je kiest voor een klassieke houten ronde eettafel, hoef je niet bang te zijn over het aantal opties om deze te combineren met ander meubilair. Die zijn er namelijk in overvloed. Zo kun je een ronde eettafel mooi combineren met een of mee ronde salontafels in de woonruimte. Of door op de wanden in de eetkamer andere ronde attributen te gebruiken, zoals een grote ronde klok of een rondvormig schilderij of kunstwerk. Er zijn opties genoeg.

Verschillende soorten, stijlen en maten

Last but not least is het fijn dat er bij speciaalzaken een enorme keuze is aan fraaie rond meubilair. Qua ronde tafel zijn er opties genoeg: van fraaie riviertafels met een epoxy bovenlaag, robuuste eikenhouten eettafel tot stoere industriële eettafels die impact maken op iedereen die ze ziet: er zijn keuzemogelijkheden genoeg!

Onze favoriete partnersdeals

Delivery Or Pick-Up! 25% Off Pizza Orders Online!
$25 Off $200+ First Wayfair Professional
Extra 30% Off Online And In Select Re