Zoektocht naar de juiste kleuren?

Ben je van plan je woning opnieuw in te richten of op te frissen? Weet jij al waar je rekening mee moet houden bij de zoektocht naar de juiste kleuren? In deze woonblog vind je alvast enkele goede manieren om voor verschillende woonstijlen de beste kleuren te vinden. Houd je bij die zoektocht rekening met onderstaande factoren, dan wordt het nog een stuk gemakkelijker: 

1. Je meubilair vormt de basis

Welke keuze je maakt op het vlak van kleur hangt natuurlijk af van je eigen voorkeur, maar vergeet ook je huidige inrichting niet. Baseer je bijvoorbeeld op de verschillende kleuren van je meubelstukken, zodat alle nieuwe decoratie of elementen er mooi bij passen!

2. Experimenteer met contrasten

Hoe goed het ook is om binnen een bepaalde kleurenpalet te blijven, het kan nooit kwaad om eens te experimenteren met contrasten. Zo kan je een heel strak, moderne interieur opfleuren met een kleurrijk schilderij of een andere vorm van decoratie die op het eerste zicht misschien niet bij de rest past, maar toch wat leven in de brouwerij brengt.

3. Pas je keuze aan naargelang het seizoen

Ten slotte is het een goed idee om je kleurkeuze te veranderen op basis van het seizoen. Natuurlijk moet je niet om de drie of vier maanden de stoffering van je sofa vervangen, maar je kan bijvoorbeeld kiezen voor een nieuwe bos bloemen op tafel of andere soorten decoratie. Denk maar aan gele paaseitjes in een rieten mandje in de lente, of een set donkere gordijnen om je woonkamer tijdens de winter wat gezelliger te maken!